Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Herwijnen
 
 
Laatste nieuws

Laatste nieuws

Presentatie 200 jaar Hervormde Kerk Herwijnen deel 1

Presentatie 200 jaar Hervormde Kerk Herwijnen deel 2

Voor een foto-overzicht van de viering van 200 jaar Hervormde Kerk Herwijnen kijkt u even in het mapje 'Foto's diverse activiteiten'.


Liturgie

24 september 2023 | ochtenddienst | Ds. C. van de  Scheur

24 september 2023 | avonddienst | Ds. Wilhelm Roseboom | m.m.v. koor Rejoice

Lotenverkoop

Online Rad van Avontuur 2023

Ook dit jaar houden we weer een Online Rad van Avontuur.  Wat houdt dat ook alweer in?
We verkopen twee series van 120 loten; een serie blauw en een serie geel. Per serie dus net zoveel loten als er nummers zijn op het rad.
Een lot kost 50 euro. Met dat lot speelt u in elk geval 50 rondes mee, met in elke ronde kans op minstens drie prijzen. U kunt ook een lot kopen voor beide series.
Het prijzenpakket bestaat net als andere jaren uit vleesprijzen, levensmiddelenpakketten, taarten, verschillende waardebonnen en allerlei andere leuke prijzen.

Het Online Rad van Avontuur draait vrijdagavond 27 oktober, vanaf 19.00 uur. Dat is een halfuurtje eerder dan voorgaande jaren. U kunt alles live volgen, via het YouTube-kanaal van de kerk (via www.hervormdherwijnen.nl). Onze raddraaier is opnieuw Gijs de Joode.

Voor het eerst zenden we de online draai-avond uit vanuit dorpshuis de Poort. U kunt daar live bij aanwezig zijn, in de grote zaal. Voor alle aanwezigen is er koffie met iets lekkers. Wie vooraf een 50-euro lot heeft gekocht, krijgt ook een gratis consumptie. Tijdens de pauze van het online Rad van Avontuur draaien we enkele rondjes met de kleine lootjes, die u ter plekke kunt kopen.

U kunt de gewonnen prijzen van de online draai-avond zaterdagochtend 28 oktober ophalen, tussen 9.00 en 12.00 uur bij de kringloopkas (Achterweg 55).

Hoe komt u aan een lot?
U kunt een lot à 50 euro bestellen bij Dyke de Joode, via de mail, via WhatsApp, via Messenger of door te bellen. De bestelde loten worden bij u thuis bezorgd. Uiteraard mag u meerdere loten kopen. De contactgegevens zijn:
Email: dykedejoode@gmail.com
Bellen, WhatsApp en sms: 06 – 3375 2315

Dus:
Vrijdag 27 oktober, 19.00 uur: Online Rad van Avontuur, te volgen via YouTube van de kerk en in zaal van de Poort.
Een lot kost 50 euro.
Er zijn minstens 50 rondes en minstens drie prijzen per ronde, per serie.
In de pauzes en na afloop draaien we in de Poort enkele rondes met kleine lootjes, die u ter plekke kunt kopen.

U kunt alles nog eens rustig nalezen op de website van de kerk, Facebook of de kerkapp. Ook in het kerkblad staat en komt meer informatie.Actie Red een kind
Lees hier meer

Impact van kinderbijbelclubs in Oekraïne
Lees hier meer

Welkom!


Afkondigingen:

(Afkondigingen worden op de website geplaats ná de ochtenddiensten. De liturgieën worden vóórafgaande aan de diensten op de site geplaatst).

HERVORMDE GEMEENTE HERWIJNEN
Afkondigingen zondag 10 september 2023 ochtend

Voorganger is ds. L. van Rees (Hoogblokland).

Collecten
De eerste collecte is bestemd voor Hulp vervolgde christenen, de tweede  voor het werk door de kerkrentmeesters, de derde is voor pastoraat en prediking.

Diensten
Vanavond, 18.30 uur: ds. G. Mulder (Kootwijk). Aansluitend op de dienst van vanavond hopen we weer een zanguurtje te houden. Iedereen is van harte uitgenodigd christelijke liederen mee te komen zingen, nadat we eerst koffie of thee hebben gedronken.
 
Diensten van volgende week zondag, D.V. 17 september
9.30 uur: ds. Roseboom. De dienst van volgende week zondag staat in het teken van de start van het winterwerk. Ook hopen we de diakenen Jan Willem Boogert en Rudi van Zante te herbevestigen in hun ambt.
Verder hopen we twee nieuwe ouderlingen te bevestigen, Marco van Zante (Seringenhof) en Lenard van Maaren (Breede Kampen). Daarnaast nemen we afscheid van ouderling Govert van Bezooijen.
18.30 uur: ds. Hagedoorn (Zegveld).

Voorbede
We bidden voor de zieken en voor alle mensen die onderzoeken, behandelingen of operaties moeten ondergaan, en voor mensen die in afwachting zijn van uitslagen van onderzoeken.
Mevrouw Hannie Kwakernaak (Kromme Akkers) verblijft nog in het ziekenhuis in Den Bosch.
De heer Aart Versteeg (Zworrelstraat) is thuisgekomen uit het ziekenhuis in Rotterdam.

Geboorte
Afgelopen nacht is geboren, Jordy Slingerland. Jordy is de zoon van Leny en Wilco Slingerland (Wadensteinsesteeg) en broertje van Myrthe en Femke. We zullen Jordy, zijn ouders en zijn zussen straks opdragen in de voorbede.

Huwelijksjubileum
Wilco Visser en Gera Visser-Hijkoop (Bloklandweg) hopen dinsdag 12 september 25 jaar getrouwd te zijn. We zullen Wilco en Gera en hun gezin straks opdragen in de voorbede.

Informatie-avond belijdeniscatechese
Op dinsdagavond 19 september hopen we een informatieavond te houden over de belijdeniscatechese van komend seizoen. Wie belangstelling heeft, is van harte welkom. De avond wordt gehouden hier in het kerkelijk centrum, aanvang 20.00 uur. Het volgen van belijdeniscatechisatie betekent niet automatisch dat je ook belijdenis moet doen.

Flyer winterwerk
De flyer met informatie over het winterwerk is deze week huis-aan-huis verspreid. Mocht u geen exemplaar hebben gehad, dan kunt u er achter in de kerk eentje meenemen.

Startmiddag winterwerk
Op dit moment hebben nog maar weinig mensen zich opgegeven voor de startmiddag van het winterwerk, komende zaterdag 16 september. Maar gelukkig kan het nog, tot uiterlijk woensdag 13 september.
Wellicht hebt u zich zojuist bij de ingang van de kerk al opgegeven, en uiteraard kunt u dat ook zo meteen nog doen bij de uitgang. Er liggen briefjes klaar en er zijn mensen die meer informatie kunnen geven. Voor iedereen die meekijkt of meeluistert: u kunt zich ook opgeven via Marleen Ruitenburg.
Wat gaan we zaterdag doen? We houden een zogeheten ‘drive and dine’, een variant op hap en trap. We gaan om 16.00 uur in groepjes op de fiets of met de auto op twee verschillende adressen een voor- en een hoofdgerecht eten. Onderweg zijn er enkele activiteiten waarbij gestreden wordt om een zelfgebakken taart. Terug bij de kerk eten we het toetje. Iedereen kan meedoen aan deze gezellige activiteit, zowel jong als oud.
Als er onvoldoende deelnemers zijn, kan het helaas niet doorgaan, maar zover komt het vast niet.

Trekking verloting
Zaterdag 16 september om 19.30 uur heeft de trekking plaats van de grote verloting. Die is live te volgen via het YouTube-kanaal van de kerk. Ook wordt de nieuwe actie aangekondigd.

 
lees meer »
 
Rekeningnummers Hervormde Gemeente Rekeningnummers Hervormde Gemeente

Bank- en gironummers

Doel Bank Bankrekeningnummer
College van kerkrentmeesters RABO of
ING
NL42 RABO 0328000531
NL10 INGB 0000950925
Diaconie SKG NL41 RABO 0373740026
Kerkradio SKG NL19 RABO 0373740034
Administratie kerkblad RABO NL82 RABO 0328024643
 
 
 
 
Online diensten

Diensten zijn te volgen in beeld en geluid via de onderstaande link.

Kerkdienst live meekijken en luisteren
(liturgie: zie laatste nieuws)
 
Kerkdienst (terug) luisteren
Hier kunt u kerkdiensten (terug) luisteren (zonder beeld)

Hervormde Gemeente Herwijnen - Kerkdienstgemist.nl
 
Collectebonnen
meer
 
Collecten / giften

Wilt u geven aan een collecte of een andere gift doen? Klik op de QR-code of in de linkerkolom op 'laatste nieuws' voor diverse rekeningnummers.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.